NEWSLETTER, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιβλία για την νέα σχολική χρονιά!

Το φθινόπωρο έφτασε, η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει και οι εκδόσεις Μίνωας σας παρουσιάζουν εκπαιδευτικά βιβλία βασισμένα στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, με νέες πρωτοποριακές μεθόδους, εικονογραφημένα βιβλία για την πρώτη μέρα στο σχολείο, αλλά και πολύτιμα εγχειρίδια για τους εκπαιδευτικούς.

Για παιδιά ηλικίας 3+

Α, Β ΞΕΚΙΝΩ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ!
Αμαλία Ζώη

Κάθε ποιηματάκι του βιβλίου έχει και μια διαφορετική ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν την αλφαβήτα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

ΩΣ ΤΟ 10 ΜΕΤΡΩ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ!
Αμαλία Ζώη

 

Κάθε ποιηματάκι του βιβλίου έχει και μια διαφορετική ιστορία, που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τους αριθμούς με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Για παιδιά ηλικίας 4+

ΓΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ
Χαρά Κατσαρή

Το βιβλίο Γίνε αστέρι στη γραφή, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά:

 • Να εξασκήσουν τον συντονισμό ματιού-χεριού.
 • Να βελτιώσουν τη λεπτή κινητικότητά τους με τις προγραφικές ασκήσεις.

Να γνωρίσουν τα γράμματα και τη θέση τους στον λόγο ώστε να περάσουν ομαλά στη γραφή.

ΓΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Χαρά Κατσαρή

Το βιβλίο Γίνε αστέρι στα μαθηματικά, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά:

 • Να κάνουν συγκρίσεις και εκτιμήσεις μεγεθών.
 • Να προσανατολιστούν στον χώρο.
 • Να εξοικειωθούν με ομαδοποιήσεις, ταξινομήσεις και αντιστοιχίες.

Να γνωρίσουν τα γεωμετρικά σχήματα και τους αριθμούς έως το 10.

Για παιδιά ηλικίας 5+

ΓΙΝΕ ΞΕΦΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ
Χαρά Κατσαρή

24 γράμματα, 24 μικρές αυτοτελείς ιστορίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τα γράμματα της αλφαβήτας και τον υπέροχο τρόπο που αυτά συνδέονται μεταξύ τους για να φτιάξουμε λέξεις, προτάσεις, νοήματα. Το βιβλίο Γίνε ξεφτέρι στην αλφαβήτα, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή, εισάγει τα παιδιά στον γραπτό λόγο αβίαστα και διασκεδαστικά. Βασισμένο στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών, απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου αλλά και σε παιδιά που ετοιμάζονται για το ξεκίνημά τους στο Δημοτικό.

ΓΙΝΕ ΞΕΦΤΕΡΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Χαρά Κατσαρή

Τα μαθηματικά δεν είναι δύσκολα! Τα παιδιά μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρουν ασκήσεις, προβλήματα και πρωτότυπες δραστηριότητες για τα σχήματα, τους αριθμούς, τις πρώτες πράξεις και θα γνώρισουν με διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο των μαθηματικών. Το βιβλίο Γίνε ξεφτέρι στα μαθηματικά, από την εκπαιδευτικό Χαρά Κατσαρή,  εισάγει τα παιδιά στα μαθηματικά αβίαστα και δημιουργικά. Βασισμένο στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών, απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου αλλά και σε παιδιά που ετοιμάζονται για το ξεκίνημά τους στο Δημοτικό.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ – ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
Ελευθερία Βαρελά

Τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς από το 1 έως το 10 μόνα τους: πρώτα παρατηρούν, μετά σκέπτονται και στο τέλος απαντούν! Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά δεν περιλαμβάνει καμία λέξη, καμία εκφώνηση. Τα παιδιά με μυαλό και φαντασία αυτενεργούν, συμπληρώνοντας τις δραστηριότητες του βιβλίου χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσουν τον γονιό ή τον εκπαιδευτικό. Οι ασκήσεις είναι δομημένες με τέτοιον τρόπο ώστε με προσεκτική παρατήρηση το παιδί να βρίσκει μόνο του τις απαντήσεις. Η σειρά καλλιεργεί:

 • την παρατηρητικότητα
 • τη φαντασία
 • την αυτοπεποίθηση

το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσεων

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ – ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
Ελευθερία Βαρελά

Τα παιδιά μαθαίνουν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας μόνα τους: πρώτα παρατηρούν, μετά σκέπτονται και στο τέλος απαντούν! Η νέα πρωτοποριακή μέθοδος ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά δεν περιλαμβάνει καμία λέξη, καμία εκφώνηση. Τα παιδιά με μυαλό και φαντασία αυτενεργούν, συμπληρώνοντας τις δραστηριότητες του βιβλίου χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσουν τον γονιό ή τον εκπαιδευτικό. Οι ασκήσεις είναι δομημένες με τέτοιον τρόπο ώστε με προσεκτική παρατήρηση το παιδί να βρίσκει μόνο του τις απαντήσεις. Η σειρά καλλιεργεί:

 • τη σκέψη
 • την πρωτοβουλία
 • την αυτοεκτίμηση

το ενδιαφέρον για εξεύρεση λύσεων

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ – ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
Ελευθερία Βαρελά

Ορθογραφία: εύκολη ή δύσκολη; Μάθημα βαρετό ή ενδιαφέρον; Μπορεί να αποτελέσει πηγή ενθουσιασμού για ένα παιδί; Κι όμως μπορεί!
Σε αυτό το βιβλίο της εκπαιδευτικού Ελευθερίας Βαρελά τα παιδιά μαθαίνουν την ορθογραφία με τη βοήθεια της ετυμολογίας και της οικογένειας των λέξεων. Έτσι κάνουν συνειρμούς καθώς, όταν γνωρίζουν πώς γράφεται μία λέξη, μαθαίνουν αυτόματα και πολλές άλλες.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν σε ποια οικογένεια ανήκει μια λέξη και χαίρονται να αποδεικνύουν ΓΙΑΤΙ ανήκει σε αυτή από το να αποστηθίζουν λέξεις χωρίς συνοχή.
Δοκιμάστε το! Η ορθογραφία γίνεται παιχνίδι και μαθαίνεται στο Πι & Φι.

Εικονογραφημένα 

ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ
Ιωάννα Μπαμπέτα

Κάθε πρωί όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει. Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά;

Ο ΤΙΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εμανιέλ Μασονό

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Μια ιστορία για την πρώτη μέρα στο σχολείο, με πολλές δραστηριότητες και ένα παιχνίδι-έκπληξη στο τέλος του βιβλίου!

Εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ!
Μάρω Θεοδωράκη

To βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις ανάγκες της. Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή, τον λογοθεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον πολιτικό, τον δημοσιογράφο αλλά και όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το πιο αυθεντικό μουσικό όργανο: την ανθρώπινη φωνή! Η Μάρω Θεοδωράκη φωτίζει έννοιες και πτυχές που αφορούν την άρθρωση, την αναπνοή, τη βελτίωση της τεχνικής, την ακουστική αντίληψη, την ερμηνεία, τη μουσική ακρόαση, την επικοινωνία, την παραγωγή λόγου. Ας το ανακαλύψουμε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ
Μάρω Θεοδωράκη

Τι σχέση έχει το τραγούδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία;
Μέσα από μια μουσική εξερεύνηση, που χωρίζεται σε έξι ενότητες (εποχές, περιβάλλον, υγεία-διατροφή, σχολική ζωή, οικογένεια, αξίες-αγαθά) και περιλαμβάνει CD με 24 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής, η Μάρω Θεοδωράκη μάς καλεί να ανακαλύψουμε την ευεργετικότητα της μουσικής, να εκτιμήσουμε τα οφέλη της και να τα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας.

ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ
Χαρά Κατσαρή

Ένας ολοκληρωμένος Οδηγός Τεχνικών Μυθοπλασίας για μικρά παιδιά, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας δηλαδή, που μπορεί να μην έχουν ακόμη κατακτήσει επαρκώς τον γραπτό λόγο, έχουν όμως το προνόμιο να είναι σε μεγαλύτερη επαφή με το φανταστικό, το παράδοξο ή το παραμυθένιο στοιχείο του κόσμου που τα περιβάλλει. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού θα βρείτε τεχνικές, παιχνίδια, ιδέες και προτάσεις, για να συνδέσετε εύκολα τη φαντασία με τη δημιουργικότητα, τη σκέψη με τον λόγο, τη χαρά της δημιουργίας ιστοριών με την καθημερινότητα των παιδιών σας, τόσο στην τάξη, όσο και στο σπίτι.

Οι εκδόσεις Μίνωας σας εύχονται καλή σχολική χρονιά, με φαντασία και δημιουργικότητα!