Σπούδασε γεωπόνος στην Αθήνα και πολιτικός μηχανικός στο Παρίσι. Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερώθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Γεωργίας, της οποίας υπήρξε Γενικός Διευθυντής.

Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, του ανατέθηκε η οργάνωση και η διεύθυνση ειδικής υπηρεσίας στο Υπουργείο Γεωργίας για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που απαιτούσε αυτή η διαπραγμάτευση και η προετοιμασία του γεωργικού τομέα για την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ορίστηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, η οποία διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Αναπληρωτών Υπουργών.

Από το 1982 συνέχισε τη σταδιοδρομία του ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, την οποία περάτωσε το 1993 με τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο Ζ. Ντελόρ.
Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσελήφθη στον Όμιλο Λάτση ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όπου και παρέμεινε μέχρι το 2009.

Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων, όπως:

• Από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας το μετάλλιο του «Officier de la Legion d’Honneur».
• Από τον Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Διόδωρο Α΄ τον χρυσό σταυρό του «Ταξιάρχου των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου».
• Από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Ντελόρ ειδική τιμητική διάκριση.
• Από το Υπουργείο Εξωτερικών τιμητική πλακέτα «σε ανταπόδοση της σημαντικής του προσφοράς στην ευρωπαϊκή μας πορεία».
• Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο τιμητική πλακέτα «σε ανταπόδοση της σημαντικής του προσφοράς στη γεω­ργική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Εμφάνιση όλων των 3 αποτελεσμάτων

Φίλτρα
ebook
Κλείσιμο
ebook

Η οδύσσεια της ευρωπαϊκής μας πορείας (ebook)

10,49
Ο συγγραφέας έχει πίσω του μια μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο με την ενεργό συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για
Αγοράστε το ebook
-10%Έντυπo
Κλείσιμο
-10%Έντυπo

Η οδύσσεια της ευρωπαϊκής μας πορείας

18,00 16,20
Ο συγγραφέας έχει πίσω του μια μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θέματα, τόσο με την ενεργό συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για
Προσθήκη στο καλάθι
ebook
Κλείσιμο
ebook

Τα ταραγμένα χρόνια 1940-1950. Άγραφα (ebook)

9,99
Μέσα από τα μάτια ενός εφήβου που μεγαλώνει σε μια εποχή διχασμού και αντιμαχιών, βλέπουμε τα Αγραφιώτικα χωριά και την
Αγοράστε το ebook