Ο Γιάροσλαβ Χάσεκ γεννήθηκε στην Πράγα το 1883. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος μαθηματικών. Έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η οικογένειά του λόγω οικονομικών προβλημάτων ήταν αναγκασμένη να μετακομίζει συχνά.

Ο Χάσεκ έζησε σε μια εποχή όπου η Πράγα ανήκε στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Μαθητής ακόμη, αποβλήθηκε από το γυμνάσιο, γιατί συμμετείχε σε διαδηλώσεις εναντίον της αυστριακής κυριαρχίας. Τελικά εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία δεκαπέντε ετών για να γίνει φαρμακοποιός και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και ως πωλητής σκυλιών (το ίδιο επάγγελμα που ακολούθησε και ο μυθιστορηματικός ήρωας Σβέικ).

Εργάστηκε με επιτυχία σε εφημερίδες και περιοδικά, γράφοντας σατιρικές ιστορίες και άρθρα. Κατά τη διάρ­κεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου λιποτάκτησε για να πολεμήσει στο πλευρό των Τσέχων ανταρτών εναντίον της Αυστρίας. Έπειτα προσχώρησε στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Τον Δεκέμβριο του 1920 επέστρεψε στην πατρίδα του. Πέθανε το 1923.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Φίλτρα
ebook
Κλείσιμο
ebook

Ο καλός στρατιώτης Σβέικ

6,49
Το μυθιστόρημα Ο καλός στρατιώτης Σβέικ θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά
Αγοράστε το ebook