Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική και με διατριβή στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Έκανε την εξειδίκευσή του στις ΗΠΑ πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά και τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Εργάζεται ως κλινικός ψυχίατρος.
Ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες του το πρώτο σεξολογικό ινστιτούτο στην Ελλάδα το 1986. Έχει οργανώσει συμπόσια, εκ των οποίων τρία με θέμα τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, και εκατοντάδες ομιλίες σε σχολεία, κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα και συνεχίζει τη δράση αυτή απευθυνόμενος στην ιατρική κοινότητα και σε ένα ευρύτερο κοινό. Σήμερα διεξάγει έρευνα με θέμα «Η σεξουαλική ζωή του γάμου και πώς αυτή εκφράζεται σε τοπικές κοινωνίες της Ελλάδος».
Είναι ο πρώτος γιατρός στην Ελλάδα που μίλησε ανοιχτά για το σεξ, ήδη από το 1987, με άρθρα στον Τύπο και με εμφανίσεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Μάλιστα το 1987 διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα για τη σεξουαλική υγεία στην Ελλάδα. Υπήρξε παρουσιαστής επιτυχημένων τηλεο­πτικών εκπομπών με θέμα το σεξ.
Έχει αναπτύξει θέματα σεξουαλικής αγωγής για πιλοτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ έχει συνεργαστεί με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Το 2006 σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ασχολήθηκε με την ψυχική και σεξουαλική υγεία παιδιών 6-12 ετών. Διοργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές.
Το 2000 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με 48.000 σταυρούς στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών, ιδιότητα που διατήρησε μέχρι και τα τέλη Απριλίου του 2003, οπότε και παραιτήθηκε. Σήμερα διατελεί πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και έχει ιδρύσει τη δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας (210 7 79 79 79). Είναι Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και διατηρεί ανδρολογικό-γυναικολογικό-καρδιολογικό ιατρείο.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: Σεξ – Ο Μύθος, τα Προβλήματα και η Προσέγγιση του Σήμερα (εκδόσεις Τυπωθήτω, 1997), Η σεξουαλική αφύπνιση της εφηβείας (εκδόσεις Καστανιώτη, 2006), Γονείς και Παιδί – Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα (εκδόσεις Λιβάνη, 2006), Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας… (εκδόσεις Λιβάνη, 2007) και Σεξουαλική Υγεία (εκδόσεις Λιβάνη, 2008).
Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Εμφάνιση όλων των 2 αποτελεσμάτων

Φίλτρα
ebook
Κλείσιμο
ebook

Για σένα, έφηβε (eBook)

9,99
Τι σημαίνει «είμαι έφηβος»; Τι αλλάζει στη ζωή μου την περίοδο αυτή; Πώς με βλέπουν οι άλλοι; Με αποδέχονται; Πώς
Αγοράστε το ebook
-75%ΠροσφοράΈντυπo

Για σένα, έφηβε

16,00 3,99
Τι σημαίνει «είμαι έφηβος»; Τι αλλάζει στη ζωή μου την περίοδο αυτή; Πώς με βλέπουν οι άλλοι; Με αποδέχονται; Πώς
Προσθήκη στο καλάθι