ΒΙΒΛΙΑ

Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε

ΕΛΣΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ &  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του νευρολόγου-ψυχίατρου Γιώργου Δημόπουλου και της ψυχολόγου Έλσας Δημοπούλου, από τις εκδόσεις Μίνωας.

  Το βιβλίο, Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε, αφορά όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους (συντροφικές, οικογενειακές, φιλικές, εργασιακές) ή να αναζητήσουν ουσιαστικότερες σχέσεις στην καθημερινότητά τους.

 

Κάθε σχέση είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την εξέλιξή μας. Το μυστικό για να συντηρηθεί είναι η φροντίδα, η ανανέωση και, προ πάντων, η αγάπη. Υπάρχουν όμως σήμερα πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις; Ποια είναι τα μυστικά για τη δημιουργία τους; Μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος Έλσα Δημοπούλου και ο ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:

✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας;

✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας;

✓ Ποια είναι τα εμπόδια για τις υγιείς σχέσεις και πώς μπορούμε να τα

ξεπεράσουμε;

✓ Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών σχέσεων;

✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα παιδιά μας;

 

Αυτοβελτίωση

Όσο φροντίζουμε τις σχέσεις μας, τόσο απολαμβάνουμε τα δώρα τους!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ:

ΕΛΣΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

H Έλσα Δημοπούλου σπούδασε Εφαρμοσμένη Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία στο πανθεΐστη\μιο Κent της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κing’s College, όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εικαστική Παιδοψυχοθεραπεία. Το δεύτερο μεταπτυχιακό της (Hull στο Λονδίνο) είχε αντικείμενο τη Συμβουλευτική Ζευγαριού. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στον εκπαιδευτικό οργανισμό Place to Be, όπου ήταν υπεύθυνη για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημοτικά σχολεία, καθώς και στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Guy’s στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού για έφηβους και ενήλικες. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για εργαζόμενους σε εταιρείες. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (Μίνωας, 2015). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014), Η μαγεία του έρωτα (Μίνωας, 2016), Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω! (Μίνωας, 2013, 2018), Δέκα λεπτά… από την ευτυχία (Μίνωας, 2019). Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.