ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Mυστικά και χαμένοι θησαυροί – Σέρλοκ Χολμς

Οι εκδόσεις Μίνωας καλωσορίζουν τη νέα παιδική σειρά μυστηρίου «Μυστικά και χαμένοι θησαυροί»! Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

 

 

Σέρλοκ Χολμς

Σπουδή στο κόκκινο

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Arianna Bellucci

Διασκευή: Stephanie Baudet

 

  «Ο Ίνοκ Τζ. Ντρέμπερ βρέθηκε νεκρός χτες βράδυ σε λονδρέζικο σπίτι. Καμία προφανής αιτία θανάτου. Αίμα στη σκηνή του εγκλήματος πιστεύεται ότι ανήκει σε δεύτερο πρόσωπο. Πάνω του υπήρχε η διεύθυνση Κλίβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ. Κάθε πληροφορία θα εκτιμηθεί».  -Τομπάιας Γκρέγκσον, Σκότλαντ Γιαρντ, Λονδίνο

Όταν η αστυνομία δυσκολεύεται να λύσει μια μυστηριώδη δολοφονία, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου καλείται να ερευνήσει την υπόθεση. Έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο δόκτορα Γουάτσον, ο Χολμς ξεκινά τις έρευνές του για να αποκαλύψει μια ιστορία εκδίκησης, που έχει την αφετηρία της είκοσι χρόνια πριν, στην έρημο της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

Σέρλοκ Χολμς

Το σήμα των τεσσάρων

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Arianna Bellucci

Διασκευή: Stephanie Baudet

 

«Ελάτε στην τρίτη κολόνα από τα αριστερά, έξω από το θέατρο Λισέουμ, απόψε στις επτά. Εάν φοβάστε, φέρτε μαζί σας δύο φίλους. Είστε μια αδικημένη γυναίκα και θα δικαιωθείτε. Μη φέρετε την αστυνομία. Εάν το κάνετε, θα είναι μάταιο».  -Ο άγνωστος φίλος σας

Η Μαίρη Μόρσταν λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα και καταφεύγει στον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς για να ερευνήσει την υπόθεση. Αναζητώντας τον άγνωστο αποστολέα, ο Χολμς και ο αχώριστος φίλος του, ο δρ Γουάτσον, θα εμπλακούν σε επικίνδυνες νυχτερινές περιπέτειες, με κύριο σκοπό να ανακαλύψουν το νόημα του «σήματος των τεσσάρων» και να λύσουν ένα αίνιγμα γύρω από τον θησαυρό της Άγκρα, ιερής πόλης των Ινδιών.

 

Σειρά: Mυστικά και χαμένοι θησαυροί

Για παιδιά ηλικίας 8+