ΒΙΒΛΙΑ

Κλασικά σε κόμικ

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας τέσσερα κλασικά έργα σε κόμικ για παιδιά ηλικίας 7+. Τα κείμενα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις φέρνοντας τα λογοτεχνικά βιβλία πιο κοντά στα παιδιά. Με τρόπο προσφιλή, διασκεδαστικό και σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, τα κόμικ αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.

 

Η Μαύρη Καλλονή

Από το βιβλίο της Άννα Σιούελ

Εικόνες – Διασκευή: Ντονάτα Πιτσάτο • Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Μαύρη Καλλονή είναι ένα πανέμορφο νεαρό μαύρο άλογο που γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα της αγγλικής υπαίθρου. Ξεκινώντας από αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες στο πλάι της μητέρας του, διηγείται την ιστορία του, πώς κατέληξε να σέρνει άμαξες στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου, πώς γλίτωσε από μια τρομερή πυρκαγιά και πώς κατάφερε να σωθεί από την κακομεταχείριση στα χέρια των ανθρώπων. Όμως η Μαύρη Καλλονή, χάρη σε κάποιους καλούς ανθρώπους, θα γνωρίσει και πάλι τη χαρά της φιλίας και την ελευθερία.

 

Ο μυστικός κήπος

Από το βιβλίο της Φράνσις Χόντσον Μπαρνέτ

Εικόνες – Διασκευή: Φάμπιο Πία Μαντσίνι • Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Η Μαίρη μόλις έφτασε στην αγγλική ύπαιθρο από την Ινδία, ορφανή και χωρίς να ξέρει κανέναν. Δεν είναι παράξενο που γκρινιάζει και παραπονιέται συνέχεια, αφού βαριέται και δεν έχει τίποτα να κάνει. Παρά την άσχημη διάθεσή της, τον ψυχρό και βροχερό καιρό, η Μαίρη αποφασίζει να εξερευνήσει τους κήπους γύρω από το μεγάλο αρχοντικό όπου ζει. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει έναν τοίχο με μια μικρή πορτούλα κλειδωμένη;

 

Ο θαυμαστός Μάγος του Οζ

Από το βιβλίο του Λ. Φρανκ Μπάουμ

Εικόνες – Διασκευή: Ανιέζε Ινοτσέντε • Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Η Ντόροθι ζει σε ένα αγρόκτημα στο Κάνσας με τους θείους της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Τότο. Μια μέρα ένας ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπιτάκι της και τη μεταφέρει στον ουρανό, προσγειώνοντάς την έπειτα στην άγνωστη χώρα του Οζ. Η Ντόροθι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά για να το καταφέρει πρέπει να βρει τον Μάγο του Οζ και να του ζητήσει βοήθεια. Στη διαδρομή, ακολουθώντας το κίτρινο χαλικόστρωτο μονοπάτι, θα συναντήσει καινούριους φίλους που αποφασίζουν να τη συνοδεύσουν: ένα σκιάχτρο, έναν τενεκεδένιο ξυλοκόπο κι ένα λιοντάρι…

 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

 Από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν

Εικόνες – Διασκευή: Τζιοπότα • Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη

Ο Πασπαρτού είναι ο καινούριος υπηρέτης του Λονδρέζου Φιλέα Φογκ. Δεν προλαβαίνει να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα και πρέπει να ετοιμαστεί για ταξίδι. Ο κύριος Φογκ έβαλε ένα στοίχημα με τους ευγενείς που συναντά καθημερινά στη λέσχη όπου συχνάζει. Είκοσι χιλιάδες στερλίνες θα γίνουν δικές του αν καταφέρει με τη βοήθεια των ταχύτατων καινούριων μέσων μεταφοράς να επιστρέψει στο Λονδίνο σε ογδόντα μέρες, έχοντας κάνει τον γύρο του κόσμου! Η συναρπαστική περιπέτεια του Ιουλίου Βερν ξαναζωντανεύει μέσα από μια νέα πολύχρωμη έκδοση σε κόμικ.