ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η σφίγγα του Χάιντ Παρκ

ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ

 

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εικονογράφηση: Iacopo Bruno

 

Μόλις κυκλοφόρησε το όγδοο βιβλίο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ», Η σφίγγα του Χάιντ Παρκ (μετάφραση: Ελένη Τουλούπη).

   Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ενώ όλα τα βιβλία της σειράς αυτής έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής από τους μικρούς αναγνώστες. Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος.

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Αρσέν βρίσκονται στο Λονδίνο. Και ενώ ο Σέρλοκ δεν έχει καλή διάθεση, όπως συμβαίνει πάντα στις γιορτές, ένα ξαφνικό μυστήριο παρασύρει τους τρεις φίλους σε μια τρομακτική περιπέτεια. Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δολοφονήθηκε κάτω από πολύ αινιγματικές συνθήκες και οι εφημερίδες κάνουν λόγο για μια σκοτεινή κατάρα που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αίγυπτο. Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Λουπέν ξεκινούν αμέσως την έρευνα, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας πολύ παράξενης υπόθεσης που η λύση του, μέχρι και την τελευταία στιγμή, θα είναι αναπάντεχη και απρόβλεπτη.

 

Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ

 Παιδική λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 8+