NEWSLETTER

Εκδοτικό πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

Σας παρουσιάζουμε το τρίτο μέρος του εκδοτικού προγράμματος των εκδόσεων Μίνωας για το φθινόπωρο του 2019.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
Ραφαέλα Ρομανιόλο

Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Η Ραφαέλα Ρομανιόλο συνθέτει ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, μια επιβλητική, συγκινητική τοιχογραφία της ιταλικής ιστορίας του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, γεμάτη περιπέτειες και χαρακτήρες που σκιαγραφούνται τόσο καλά, ώστε ο αναγνώστης δεν αποπροσανατολίζεται ούτε στιγμή. Μια τοιχογραφία της Ιταλίας, μια σπαραχτική γυναικεία εποποιία για την ιστορία και τη μοίρα. Το Πεπρωμένο (πρωτότυπος τίτλος: Destino) εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στην Ιταλία και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς στην Ευρώπη, ενώ είναι υποψήφιο για το Βραβείο Strega 2016 – τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία. Μάλιστα, είσεπραξε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ιταλικά μυθιστορήματα των τελευταίων πέντε ετών.

ΧΑΡΤΙΝΗ ΜΝΗΜΗ
Έμα Χίλι

Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Η Χάρτινη μνήμη, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστικό ρυθμό και μια καταπληκτική ηρωίδα, αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της Έμα Χίλι.
Εκδόθηκε το 2014, έφτασε στο Νο1 της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των Sunday Times και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Απέσπασε, επίσης, το βραβείο Costa ως το καλύτερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιο και στη γενική κατηγορία ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα.
Η Χάρτινη μνήμη γυρίζεται σε τηλεο­πτική ταινία από το BBC με πρωταγωνίστρια τη δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου Γκλέντα Τζάκσον.

ΙΣΤΟΡΙΑ

D-DAY, ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ
Τζάιλς Μίλτον

Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης

75 χρόνια μετά την απόβαση στη Νορμανδία, η D-Day όπως έμεινε στην ιστορία, καταγράφονται για πρώτη φορά σε βιβλίο οι αυθεντικές αφηγήσεις όσων βρέθηκαν παγιδευμένοι στην πρώτη γραμμή της μεγαλύτερης θαλάσσιας στρατιωτικής απόβασης. Στο νέο ιστορικό έργο του Τζάιλς Μίλτον, του συγγραφέα του Best Seller Χαμένος Παράδεισος,  περιγράφονται από όλες τις πλευρές όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα μέσα από ιστορίες των επιζώντων: του έφηβου Αμερικανού κληρωτού, του επίλεκτου Γερμανού αμυνόμενου, του Γάλλου αντιστασιακού.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 10+

ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ SEEN
Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη

Μετά τα επιτυχημένα Πάτα Like Επιτέλους και Ξαναπάτα Like Επιτέλους, η Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη επανέρχεται με το έκτο της βιβλίο, το Μη με αφήνεις στο Seen. Η συγγραφέας, χρησιμοποιώντας τους κώδικες επικοινωνίας και τη γλώσσα των παιδιών, προσεγγίζει τις χαρές αλλά και τους κινδύνους από την επαφή των παιδιών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οθόνες, gadgets, Fortnite και Τικ Τοκ υπάρχουν παντού! Πώς η Μπίλι θα αντιμετωπίσει τα ψεύτικα προφίλ, τα fake comments, τα κακόβουλα σχόλια και τις παρεξηγήσεις; Μήπως η ουσιαστική face to face επαφή είναι καλύτερη από τη διαδικτυακή;
Στο τέλος του βιβλίου οι «αρχάριοι» στις διαδικτυακές συνομιλίες θα βρουν και ένα λεξικό με άγνωστες λέξεις!

DISNEY

ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Για παιδιά 3+)