Eίσοδος Μελών Βρίσκεστε εδώ: Αρχική > Προφίλ Συγγραφέων > ÃñÜììá Γ > ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΧΑΛΙΛ

Προφίλ Συγγραφέα

ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΧΑΛΙΛ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χαλίλ Γκιμπράν, ποιητής, φιλόσοφος και καλλιτέχνης, γεννήθηκε κοντά στο όρος Λίβανος στις 6 Ιανουαρίου 1883 από φτωχή οικογένεια μαρωνιτών χριστιανών.
Μέχρι τα δώδεκα και όσο ζούσε στον Λίβανο δεν πήγε σχολείο για οικονομικούς λόγους.
Το 1895 η οικογένειά του αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη φυλάκιση του πατέρα του για χρέη και τη δήμευση της περιουσίας του.
Το 1898 επέστρεψε στη Βηρυτό, όπου γράφτηκε στο κολέγιο και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια προκειμένου να επανασυνδεθεί με τις πολιτισμικές του ρίζες.
Το 1904 οργανώνει την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στη Βοστόνη.
Το 1908 πηγαίνει στο Παρίσι για να μαθητεύσει δύο χρόνια κοντά στον Αύγουστο Ροντέν.
Τα πρώτα έργα του Γκιμπράν είναι γραμμένα στα αραβικά, ενώ τα περισσότερα έργα του μετά το 1918 είναι γραμμένα απευθείας στα αγγλικά.
Ο Προφήτης, που εκδόθηκε πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920, αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή οδηγό του Γκιμπράν για τη ζωή.
Έγραψε το έργο πολλές φορές για να εκδοθεί τελικά το 1923.
Γραμμένο από τον ίδιο στην αγγλική γλώσσα, τον έκανε περισσότερο γνωστό και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα βιβλία του 20ού αιώνα.
Ο συγγραφέας μιλάει για πολλά πράγματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καθημερινής ζωής: τον γάμο, τον θάνατο, την ομορφιά, το πάθος, το φαγητό, τη δουλειά, την ψυχαγωγία.
Το πνευματικό μήνυμα που εκπέμπει, ότι μπορεί κανείς να βρει το πραγματικό νόημα της ζωής μέσω της αγάπης, συνδυάζει τον μυστικισμό της Ανατολής με τη θρησκευτική πίστη, τη φιλοσοφία και κάποιες απλές συμβουλές πρακτικής ζωής.
Ο Προφήτης έγινε η βίβλος της δεκαετίας του 1960 και θεωρείται η βάση για το κίνημα του New Age.
Ωστόσο, εξακολουθεί και σήμερα να εμπνέει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα εκατομμύρια των Αραβόφωνων που είναι εξοικειωμένοι με τα γραπτά του Χαλίλ Γκιμπράν στα αραβικά τον θεωρούν τη σημαντικότερη ιδιοφυΐα της εποχής του, αλλά η φήμη και η επιρροή του απλώθηκαν πολύ πέρα από την Εγγύς Ανατολή.
Η ποίησή του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες ενώ τα σχέδια και οι πίνακές του έχουν εκτεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ανάμεσα στα πολλά έργα του περιλαμβάνονται τα παρακάτω: Η Καταιγίδα, Ιστορίες και Ποιήματα Πρόζας, Η Αγαπημένη: Σκέψεις πάνω στον Δρόμο της Καρδιάς, Ιησούς, ο Γιός του Ανθρώπου, Το Όραμα: Σκέψεις Πάνω στον Δρόμο της Ψυχής, και Νύφες του Πνεύματος.
Ο Χαλίλ Γκιμπράν υπήρξε για πολλά χρόνια ηγετική μορφή ενός λογοτεχνικού κύκλου Λιβανέζων «μεταναστών ποιητών» στη Νέα Υόρκη, όπου και πέθανε το 1931.

Βιβλία Συγγραφέα

Ο προφήτης

Κατηγορία: Φιλοσοφία
Ο Προφήτης είναι ένα ρομαντικά επαναστατικό βιβλίο που αφορά τον καθένα και την καθεμιά από μας σε κάθε του σελίδα. Πρόκειται για ένα κείμενο που αντανακλά κάθε πτυχή της ζωής μας, αντιμετωπίζοντάς τη σαν κάτι ιερό αλλά...
Âéâëßá 1 ως 1 από 1
visa logos